FACEBOOK
FB
TWITTER
TW
ASK.FM
ASK
TB
TB

Bekas penganggur -> Pekerja bertauliah

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.
Saya sudah selamat bekerja selama seminggu di sebuah bookstore di kawasan perumahan saya. Kak Fasi banyak tolong aku kerja. Hum pun banyak support aku dan cover bila kegelabahan aku di peringkat maksima, though aku yang kerja lagi lama daripada Hum hahaha. Sepanjang aku bekerja ni kan (ecehcehceh) banyak kelemahan aku yang aku dah berjaya REVEALkan. hahahaha.
*sekarang ni Hum tengah ajar Kak Fasi cara torbaik nak edit blog. hehehe*
Aku ni asyik tergelak je dengan gelagat diorang ni. Bayangkan, kat tempat kerja pun kami boleh online, edit blog, main online games haa, punya sporting managers aku ni, hahahaha. Untungla Kak Fasi ni pekerja senior kat bookstore ni, tanya je dia, apa nak kena buat.
Kak Fasi eceli tua setahun daripada kami (aku dan Hum) currently, she's studying in Kolej Teknologi Timur, Sepang. Ambil course Pendidikan Awal Kekanak. Teacher to be lah tu. She scores 4 Flat during her first SEM exam. and I was like,
"FUYOOOOOOOO HEBAT GILA AKAK!!!!!!!"
serius aku kagum. aku ni hah? entah dapat ke tak further study T^T
Hm. dah sebulan aku tinggalkan Kuala Klawang. Tak rasa rindu pun. Cuma kekok bila adik adik dah start beli barangan sekolah dan aku hanya merenung aje. huhuhu. Takut sentiasa menemani aku dalam menuju ke bulan Mac.

MUNGKIN ITU PENAMATNYA

MUNGKIN ITU PERMULAAN
UNTUK PENGEMBARAAN YANG LEBIH PANJANG DAN MENCABAR

Salam Tahun Baru

2015
xx

Seven Days Left :)

"Apakah Benda Paling Tak Best?"
bila SPM tinggal lagi seminggu dan tahap kemalasan kau berada di peringkat maksimum -.-


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum :)
dah lama kan tak update? yelaa, orang busy. *bersin*
so, SPM tinggal lagi tujuh hari YAY YAY YAY *menangis* actually, tak ramai yang tahu, I'm afraid of future :"( aneh kan? yup. thats me. masa aku sekolah rendah dulu, aku selalu kata kat diri sendiri, 'no sofia. kau takkan sempat hadapi UPSR because kau mati before darjah 6 or kiamat akan berlaku' but look at me now,
I AM A SPM CANDIDATE AND SPM IS NEXT WEEK.
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
aku tak tahu apa akan jadi dengan diri aku, cita cita pun aku masih teragak agak nak ambil apa. dengan keadaan aku yang sekarang, boleh ke aku ada masa depan yang cerah? dengan harapan tinggi melambung tahap tak ingat oleh orang sekeliling, aku berasa sangat takut di tahap tak ingat juga. huhuhu. sebab aku terlampau sangat takut, one of my ex-best friend had called me PETERPAN. uhuk uhuk. So here I am, counting days to SPM, and counting days to be called as lepasan SPM, no-longer-student. dan aku takut nak pegang title tu. most of teens at my age was like "AHHH TAK SABARNYA NAK HABIS SEKOLAH!!" dan aku kat situ tersengih macam kerang busuk. dalam hati aku hanya ALLAH je tahu betapa cuak nya aku nak habis sekolah.
Ramai kata, you'll miss your school times, dan, time kau bekerja, perasaan kau mesti kalau lah aku boleh kembali ke zaman sekolah!!
tak, aku tak perlu tunggu zaman bekerja, aku dah rasanya sekarang. i dont want to leave my school phase. aku takut nak hadapi masa depan.
my mum said,
"just follow the flow, along. once you live at the phase, you know what you have to do. life must go on."
yeah mum, but i don't want to live at that phase.
haih.
am I the only one who feel this? hm.
-------------------------------------------------------------------
okay, kalian semua. tolong sangat sangat doakan kejayaan aku dan 148 rakan aku yang lain. doakan kami dapat straight A+ tau! doakan CAMARADERIE-27 berjaya di dunia dan akhirat.
akhirul kalam, doakan aku dapat atasi ketakutan aku.
bye, assalamualaikum.

((alaa, aku takjumpa gambar batch la pulak =.=))


p/s: already move on, and I'm proud with myself :)
Love,
sofiayuhanis


S
Imma 97 kiddo | SPM Leaver